torsdag 2. mai 2013

Ble det noe av denne bloggen, eller ...?

Jah ... Det er vel litt tidlig med bloggpause etter ett innlegg. Men enkelte ting skjer plutselig og snur planer og hverdagsliv på hodet, bokstavelig talt. Mer om det i neste innlegg. Dette er nemlig egentlig ikke et innlegg, bare en slags "jo da, jeg er her ennå" til de få som har oppdaget bloggen min så langt (jeg har ligget ganske lavt i terrenget hittil siden jeg ikke har så mye å vise frem). Og så må jeg takke for epost, kommentarer og tillegging i bloggruller, utrolig hyggelig at folk besøker en tilbake og at man blir tatt inn i varmen med en gang som fersk blogger. Tusen takk til dere!

Men til tross for at dette ikke er et innlegg, kan jeg jo ikke fortsette å avspise eventuelle lesere med bare løfter om å skrive innlegg. Så voila - et skjerf! (Som godt kunne fått en liten utglattende behandling for bildets skyld ser jeg ...)

Jeg fikk nemlig plutselig et intenst behov for noe rødt å slenge rundt halsen, sånn til vårbruk, våren i Oslo har jo vært nokså kald. Og jeg bruker mye svart, dermed passer det godt med en rød fargeklatt.

Et enkelt prosjekt, med bare to tråder å feste legger seg ikke på strikkesamvittigheten selv for en med utstrakt grad av ferdigstillelsesfobi og stadig økende UFO-haug. Jeg brukte litt mer enn en kveld, med litt bakoverstrikk riktignok. Jeg måtte kaste inn håndkleet/ skjerfet fredag kveld, men våknet grytidlig og dødstrøtt neste morgen, og fisket frem strikketøyet. Nød lærer skjerfløs kvinne å strikke (hurtig)! (Likevel tok det et par dager før jeg fikk festet de to trådene ... Ahem.)

Garnet er baby alpaca silk fra Drops. Silke og alpakka har jo begge den egenskapen at de varmer når det er kaldt og avkjøler når det er varmt, så det er perfekt til vårbruk synes jeg. Mønsteret er Turvids One Row Lace Scarf (ravelrylink), oppskrift på bloggen hennes finnes her. Ett nøste holdt til en og en halv meter med skjerf, og det synes jeg ble akkurat passe. Og det er greit å slippe trådspleising/ trådfesting midt i et såpass luftig arbeid.


PS: Jeg hadde visst ordbekreftelse på på kommentarfeltet. Den er nå fjernet - som ny blogger vil man jo være mest mulig åpen og inviterende! (Så får jeg heller se an behovet etterhvert.)2 kommentarer:

  1. Hurra for fin, fersk blogg. Ja må den leve!

    SvarSlett
  2. Eg såg du hadde kommentert på eit innlegg om Kinajakka, så eg svarer deg her, eg. Eg brukte Drops merino extra fine til jakka. Det gjekk med tre nøster.

    SvarSlett

Tusen takk for alle hyggelige kommentarer :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...