torsdag 18. juli 2013

Bølgesurfing


En halvvakker julidag med løfter om sol ble planene om en tur til Hovedøya virkelighet. Jeg har sykdommen ME, noe som ofte gjør det vanskelig å komme seg ut, og i hele fjor sommer hangla jeg med småforkjølelse og feber, så det ble ingen bading. Litt krise for ei byhulder som om sommeren forvandler seg til den rene vannymfe (altså ikke insektet vannymfe, men en kvinnelig naturånd kjent fra gresk mytologi - må jo holde meg innen mytologien her i huldrebloggen) og lever og ånder for å plaske i sitt rette element.

Men denne gangen slo formen til på samme dag som Oslosommeren slo til for fullt - hurra for det!

Og da måtte jeg jo forte meg å feste tråder og skylle opp mitt nyeste prosjekt så det kunne få bli med på fotosession i fjæra.

Denne lille toppen med  bølgemønster av Lene Holme Samsøe er vel strikket av de fleste strikkebloggere for et år eller to eller fire siden, så jeg er seint ute med å kaste meg på strikkebølgen, men fin er den uansett. For å fortsette den maritime metaforbruken driver jeg for tiden og dykker ned i garnlageret, og kom en dag opp med en liten perle fra fjorårets Dropssalg, noen nøster alpakka i "lys petrol". Fargen minner om sjø, sol og sommer, så jeg syntes den fortjente å bli til en liten bølgetopp.

Dessverre var den visst ikke helt tørr, så da den kom opp fra sekken hadde den noen bretter på seg - men på den annen side står til den særegne strukturen i Oslogeologien som den ligger på ...

Toppen var ikke vanskelig å strikke, og glattstrikken gikk kjapt unna, men med mitt til tider tåkete ME-hode gikk jeg litt surr i tellinga i hullmønsteret, og måtte rekke opp. Egentlig er jeg litt usikker på om det ble rett hele veien til slutt også, alpakkaen tilslører liksom detaljene litt (heldigvis?), men jeg velger å tro det beste. Ellers valgte jeg å lage splitt øverst (selv om 2-årsstørrelsen er splitt-løs etter oppskriften), og felte 40 masker på nest siste rille for å få en litt mindre utringet halsåpning.

Turen ble forresten fin, til tross for visse engangsgrillviderverdigheter (etterpå fant vi nye, fullstendig ubrukte, stedfaste griller som definitivt blir valget neste gang!). Og ja, jeg badet! Yr sa 16 grader på Hovedøya, men andre gangen jeg var uti kjentes det ikke så kaldt (like fullt ble jeg forkjøla etterpå, men noko for noko ...). Og verden er endelig i vater. Aaahhh ...


Fakta: Topp med rund sal av Lene Holme Samsøe fra heftet Sandnes alpakka nr 0808. Str 2 år, strikket i Drops Alpakka farge 2919, 76 gram.

Gratis oppskrift på toppen finnes her.
4 kommentarer:

 1. Nydelig! Og Hovedøya savner jeg. Deilig å kunne ta båttur fra midt i byen til skjærgården.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :) Hvis jeg ikke tar feil var det vel du som strikket denne først av alle i bloggverdenen, så takk for inspirasjonen!

   Ja, Hovedøya er en perle, vi er jammen heldige som har den!

   Slett
 2. Så fin topp! Enig med Monstermønster, skulle gjerne hatt ei hovedøy her i Stavanger. Takk for fine ord i bloggen min, det varmer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, og så hyggelig av deg frksnupp! Stavanger er en herlig by forresten :)

   Slett

Tusen takk for alle hyggelige kommentarer :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...