onsdag 23. april 2014

Som plommen i eggetSom plommen i egget hadde jeg det i  påsken - metaforen passer på mange måter. Grunnet ME'en ble det påskefeiring i ensom majestet i byen. Og det er jo litt trist når hele resten familien er samlet på hytta på fjellet respektive ved sjøen og været er knall som i år, men begge ligger langt unna Oslo og valget måtte bli slik. Gåbort-avtaler utgikk også, og jeg har ligget inne i hulen min og sett det bli grønt utenfor, kjent litt på ensomheten, kost meg med krim, te og påskegodt, foruten masse håndarbeid. Men til slutt sprakk eggeskallet og ut kom jeg, i den vårgrønne Botanisk hage som jeg er så heldig å ha rett i nærheten. Og jeg håper energiøkonomisering og hvile hjelper på formkurven sånn at jeg kommer meg mer ut i våren - for lys, luft og natur må en hulder ha!

Her er et påskegult sett som forsåvidt var ferdig en god stund før påske. Buksa viste seg vanskelig å få tatt noenlunde ok bilder av - den ble innmari lang og dermed ble bildene helt usymmetriske i forhold til de andre, så kun noen detaljer slipper gjennom nåløyet her på bloggen. Interesserte med Ravelrykonto kan se mer der :)

Jakka er fra Sandnesgarns "Det første året" (men lignende oppskrifter finner du bl a på Garnstudio, der størrelsene går opp til 4 år, denne gikk bare opp til 6 mnd og er oppskalert av meg til ca to års str.). Garnet er deilige Tynn alpakka fra Du Store Alpakka. Noen fiffige teknikker ble tatt i bruk, midlertidig opplegg og sammenveving til ermene,  og icord-kant rundt halsen, inspirert av Monstermønster. Det siste strammer opp halskanten slik at den ikke blir så løs og stor, ypperlig ved sidelengsstrikk som lett blir slapt. Og sammenvevingen gjør at det ikke blir noen hard søm eller kant under armen, noe som er spesielt fint til sensitive små babyer. I tillegg gir begge teknikkene en flott finish.

Buksa er et kapittel for seg. Mammaen ville gjerne ha bukse med seler og smekke til toåringen, og det viste seg ikke lett å oppdrive oppskrift på. Det ble til slutt en større utgave av "Sparkebukse med fot" (men uten fot) fra Nøstebarnboka. Oppskriften var ikke helt lett å modifisere til større størrelse (oppskriftene til Nøstebarn er en smule minimalistiske i stilen), men med tålmodighet og flere kilder gikk det til slutt. Nå er jeg spent på om den passer!

                                           Og her er litt av det jeg bedrev tida med i påsken:


Forresten takk for både hyggelige, morsomme og inspirerende kommentarer til forrige innlegg - jeg tar til meg tipsene mot prokrastinering! I skrivende stund holder jeg på med tåa på en sokk, dvs i skrivende stund skriver jeg, så hvis sokken skal bli ferdig før jeg legger meg, så er det på tide å trykke på publiser!
28 kommentarer:

 1. Høres ut som hvile og ro var det som trengtes i påska for deg. Godt du fikk luftet deg også i vårværet!

  Fint sett niesen din har fått! Jeg liker så godt den typen jakker strikket på tvers. Den enkle rillestrikken kombinert med formen på de - nostalgi! Imponerende at du fikk til å forstørre buksa:)

  Håper du får en fin vår!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Guro! Ja, det var akkurat sånn det var :)

   Jeg liker også veldig godt den nostalgiske følelsen i disse jakkene! Dette var min andre og det blir nok flere :) Ha en kjempefin dag!

   Slett
 2. For ei kjempefin bukse! Jeg har sett den på Ravelry også, er svak for sånne retrofarger på sparkebukser. Og så må jeg spørre; var du på oslotreffet? Hilste vi på hverandre?

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! :) Nei, jeg var ikke der, dessverre. Men det kan jo hende vi sees en annen gang :)

   Slett
 3. Nydelig strikk, og hekling også! :)

  SvarSlett
 4. Så utrolig fint dette settet ble. Og det høres jo ut som om du har hatt en fin påske - akkurat det du trengte, og det er jo bra :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Maria! Ja, det var fint, i grunnen. Litt trist og litt fint.

   Slett
 5. Vel overstått påske.
  Så fine ting du har strikka!
  Koselig blogg, jeg kommer gjerne tilbake! :-)

  SvarSlett
 6. Lekkert smekkert!!! Jeg har også fått skikkelig sansen for gult i det siste… (svak for påvirkning) Ligg på lading så godt du bare klarer:) Det blir vår!!!

  SvarSlett
 7. Knallfint og vårlig med gult og hvitt sammen. Vi har også hatt en rolig påske, noe jeg var glad for da spysyken entret huset....

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Spysyke, usj, det er noe av det verste ... Håper alt er vel igjen nå!

   Slett
 8. Håper strategien med en rolig påske virker, slik at du har mer energi til hverdagen! Nydelig jakke og bukse:)

  SvarSlett
 9. Så nydelige ting du har strikket! Ha en fin kveld hos deg og Happy Knitting!

  SvarSlett
 10. For et herlig sett! Nydelig i disse påskefargene! God bedring til deg, håper du blir frisk nok til å nyte våren og sommeren som kommer!

  SvarSlett
 11. Den gula jakken var SÅ utrolig nydelig!
  :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for kjempehyggelig kommentar! Nå ble jeg glad :-)

   Slett
 12. Kjekt med en rolig påske også, i alle fall når man trenger å få samlet litt nye krefter. Ser ut som om du koste deg likevel, og produktiv har du i alle fall vært! Nydelig sett. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! :) Ja, hvis man ikke tenker for mye på hva "alle andre" gjør kan man kose seg ganske bra likevel :)

   Slett
 13. Elsker jakken og buksen!

  Rolig påske hørtes deilig ut. Så bra at du fikk hentet deg inn litt. Håper formen blir bedre etterhvert :-)

  SvarSlett
 14. Hei! Jeg er på leting etter oppskrift på sparkebukse til min toåring, og jeg har lyst å prøve meg på denne nøstebarnbuksen. Har du noen tips å komme med for endringer? :) mvh lise

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Skulle ønske jeg kunne hjelpe, men jeg må si at oppskriften er veldig vag og den var veldig vanskelig å tilpasse til større størrelse, det ble mye opprekk. Jeg endte opp med en litt for sidrompa bukse, overdelen ble for lang. Så jeg vil ikke anbefale å prøve, egentlig, men heller finne en annen oppskrift. Kanskje bare strikke en vanlig ullbukse og plukke opp masker etterpå til smekke? Da kan du jo strikke i ribb og felle i sidene etterhvert.

   Slett

Tusen takk for alle hyggelige kommentarer :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...