mandag 5. mai 2014

Hodebry

Jeg har lenge tenkt at jeg kanskje skulle strikke en liten lue til det gule settet fra forrige innlegg, og at det skulle være en Aviatrix med en stor, gul blomst på den ene siden. Men settet er i alpakka, og alpakka passer ikke så godt til denne oppskriften - den bør være i et garn med mer elastisitet. Så onsdag før påske, rett før stengetid var jeg innom hos Pickles og rasket med meg et nøste med deres Extra Fine Merino i det som så ut som ubleket hvitt i butikken - men da jeg kom hjem så jeg at det var kritthvitt og følgelig ikke passet til resten av antrekket. Så ingen lue i påsken altså. Men etter at jeg leste et innlegg om luer i bloggen Ull verdt kom jeg på nye tanker - hvorfor ikke en enkel Nøstebarnlue i stedet? Da kunne jeg også bruke alpakkaen jeg hadde i stedet for å kjøpe nytt garn.

Jeg gjorde som Ull verdt og forstørret min - her har jeg lagt opp 96 masker og strikket til 13 cm før jeg begynte å felle. Jeg tenkte å lage en rillestrikket hakereim med knapp på den ene siden. Men med rillestrikk blir en sånn lue veldig elastisk og kan vare flere år, og da er det litt dumt om reima stopper bruken, så jeg fulgte tipset til Ull verdt og lagde knytereimer i stedet. 

Jeg har heklet blomst fra et babyteppe, Babydrops 16-18 fra Garnstudio. Jeg måtte slenge på en ekstra runde med kronblader før jeg ble fornøyd med størrelsen, og presset den litt etterpå. Men så er spørsmålet - og her trenger jeg litt hjelp: Hvor skal jeg plassere blomsten? (Beklager litt mørke bilder.)


For eksempel øverst ...


på midten 


... eller kanskje nederst?

Selv liker jeg kanskje nederst-løsningen best, men jeg lurer på om den da kommer i veien for å høre ordentlig. har testet på meg selv og funnet ut at det ikke er noe problem, alpakkaen er overmåte luftig og lett, så det er bare det utseendemessige som teller her. 

                                       Hva synes du? Alle innspill er hjertelig velkomne :)

Tusen takk for alle innspill! Kjerringa mot strømmen som jeg er, så endte jeg etter mye fundering opp med å sy på blomsten nederst slik som opprinnelig tenkt, men bare løst. Så skriver jeg til mammaen at den kan flyttes rundt på etter hva som kler barnet best - for det jeg har savnet her er et hode å prøve på!  

22 kommentarer:

 1. Jeg synes den var veldig fin øverst, men jeg har ikke barn, så jeg er nok ikke kvalifisert for å mene så mye ;)
  Lua blir veldig søt, uansett for du ender opp med å plassere blomsten :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Jo da! Jeg mente det ikke sånn, må nok presisere i teksten. Det var bare om den ville bli i veien for hørselen jeg tenkte det kanskje var noen med barn som hadde greie på, men det er jo bare en lett blomst, så ikke sikkert det spiller noen rolle egentlig. Takk for innspill! :)

   Slett
  2. Jeg skjønte det, og jeg burde slutte å prøve å tulle skriftlig. Det er ikke så lett så plukke opp tonefall i bloggkommentarer :P

   Slett
  3. Hehe, jeg skjønte jo egentlig at du skjønte det også ...! Smileys hjelper mye på uttrykket, men syntes jeg måtte forsikre meg likevel. Bare fortsett å tulle du! :D

   Slett
 2. Jeg likte også øverst best, men kanskje det er fordi jeg alltid har plassert pynten øverst selv? Mulig det blir like fint å plassere den nederst :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk:) To stemmer for øverst altså ... Jeg får fundere på det til i morgen, da skal den sendes :)

   Slett
 3. Nå høres jeg veldig uoriginal ut, men jeg likte den også best øverst. Og på "andreplass" er luen med blomst nederst.Utrolig nydelig med blomsterdetaljen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Oh, enda en stemme for øverst! Takk for innspill og for kompliment! :)

   Slett
 4. Yndig og delikat lue! Jeg syns det øverste alternativet var finest, men det blir jo smak og behag. Sitter kanskje minst "i veien" der?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! :) Ja, det kan du kanskje ha rett i! Noterer meg den fjerde stemmen på den øverste :D

   Slett
 5. Så skjønn lua ble:) Den fine blomsten blir prikken over i'en :)

  Syns nok også at det blir finest med blomsten øverst, men gjør for all del det du føler for selv!

  SvarSlett
 6. Den var fin! Og jeg slutter meg til "blomsten øverst-koret" :-) Heldige du som kan hekle!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! :-) Hehe, jeg er definitivt "outnumbered"!

   Jeg er ingen kløpper på hekling egentlig, selv om jeg lærte det på skolen en gang i tida måtte jeg lære meg det på nytt via internett. Det er veldig enkelt å lære, det som er vanskelig (synes jeg) er å hekle passe løst! Men det er en treningssak, så ikke la deg skremme - prøv, det er overraskende lett og veldig morsomt å hekle en blomst!

   Slett
 7. Så fin lue i herlige farger! Det gjorde seg virkelig med den heklede blomsten!

  SvarSlett
 8. Helskjønn lue i fine farger, enig i at blomstens plassering blir lettere å vurdere når lua er på ungen! God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha! :) God helg til deg også!

   Slett
 9. Så fin den ble!!
  Blomsten gjorde luen.
  La til en link i innlegget mitt angående jakken du spurte om :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! :) Mammaen digget den og jenta syntes også den var stas å ta på seg, forsto jeg - så da er jeg glad! :)

   Slett
 10. Så mye fint barnetøy du har strikket!

  Tusen takk også for hyggelig kommentar på bloggen min. :)

  SvarSlett

Tusen takk for alle hyggelige kommentarer :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...