søndag 8. juni 2014

Aloha, lille venn!

Aloha: Et hawaiiansk ord for "kjærlighet" eller "omtanke", brukes oftest for "hei" eller "ha det", Wikipedia.

Enda en av mine venninner har nedkommet med sitt første barn, ei aldeles nydelig lita jente! Litt før hun ble født i mai kom det vakre jakkemønsteret Maile på pinnene. Maile er en hawaiiansk plante som brukes som lei, og jakkemønsteret har en fin bakgrunnshistorie fra nettopp Hawaii. Jeg syntes det passet som velkomstplagg!

Jakka er strikket i en blanding av silke og alpakka så den kan brukes gjennom en forhåpentlig fin sommer, og hullmønsteret gjør den fin og luftig. Jeg har gjort noen endringer i mønsteret - jeg så at mange på Ravelry klaget over måten det er skrevet på. Det er opprinnelig meningen at man skal strikke raglanfelling uten å felle noen masker under armene, men som det står skrevet i oppskriften - "This is exceedingly hard on your hands and needles". Jeg har vært borte i fenomenet før og ville ikke meg selv så vondt, så jeg felte ganske enkelt noen få masker (slik man vanligvis gjør med raglan), og da var resten easy peasy (bortsett fra at den ble heller ujevnt strikket, som man kan se på bildene - spesielt ermene som jeg startet med. Det ble bedre etterhvert som jeg vente meg til å strikke med Drops BabyAlpaca Silk - veldig glatt garn).

Jeg gjorde noen andre endringer også - for det første brukte jeg tynnere pinner. Dermed ble min jakke litt mindre, tanken var at den skulle kunne brukes hele sommeren og ikke ligge på vent til høsten (jeg planlegger å strikke en jakke til til bruk utover høsten), men jeg forlenget den med noen cm både på ermer og bol. Den ble kanskje litt lang, men på den annen side har så små beibier veldig lange overkropper! I tillegg la jeg opp flere masker fra starten av på ermene, for å slippe å øke så mange ganger. Jeg gjorde noen endringer i fellingene opp mot halsen,  felte maskene over knappestolpene for å få en litt åpnere hals (det er jo sommer!), og satte inn tre knappehull i stedet for fire.Knappevalget ga seg nesten selv, vakre små blomster i tre. Det morsomme er at da jeg søkte opp denne jakken på bloggen Hekta på strikk hadde hun også valgt blomsterknapper!

Jeg strikket en liten lue til - eller til og til,  jeg var inne på tanken om å strikke en lue i samme stil og farge som jakka (det ligger oppskrift på Maile-lue også på Ravelry), men ville ikke lage et sett ut av det fordi jeg synes jakka egentlig er nok i seg selv. Så jeg valgte å strikke en enkel djevellue i petrolfarget Sky fra Du Store Alpakka, et utrolig tynt og delikat garn som egentlig skal strikkes på pinne 2 når det strikkes alene. Jeg valgte likevel pinne 2 1/2 og gikk opp en størrelse for å få den minste størrelsen oppskriften angir, og da ble den passe til en fire ukers gammel baby - en liten stund i alle fall (muligheten for at jeg strikker en til er til stede her også).Ikke så tradisjonelle jentebaby-farger dette, men farger som er valgt ut fra hva venninnen min liker - og jeg synes det ble veldig fine farger sammen - eller hver for seg.

Jeg hadde sett for meg en fotosession under eksotiske blader i Botanisk hage, men det blir jo ikke alltid som man har tenkt. Jeg møtte i alle fall mammaen og beibien i Botanisk hage da jeg overrakte jakka og lua - og knappene ble sydd på rett før jeg gikk hjemmefra og bilder ble tatt på styrten. Beibien var superskjønn, som de jo er - med de søteste små knirke- og gryntelyder ... smelt!

Strikkefakta: Maile sweater av Nikki Van De Car, Drops BabyAlpaca Silk i farge 7219 pistasj , 69 gram. Pinnenr. 2 1/2 og 3. Detaljer om modifikasjoner finnes på min Ravelryside.

Djevellue av May B. Langhelle, "Myk Start", Du Store Alpakka Sky, str 4-8 mnd (men ble mye mindre pga garnet, passer en 4 uker gammel baby perfekt), 11 (!) gram, pinne 2 1/2.
18 kommentarer:

 1. Nydelig jakke og lue du har strikket, heldige liten baby!

  SvarSlett
 2. For en herlig jakke! Flott farge og søte knapper! Baby alpaca silk har jeg ikke prøvd enda, men jeg fikk en god pose med dette garnet i posten for noen uker siden, så jeg gleder meg til å prøve det:)

  SvarSlett
 3. Nydelig jakke - og knappene ble prikken over i-en! :-)

  SvarSlett
 4. Så fint med jentesett i "andre" farger. Den jakken er skikkelig lekker.

  SvarSlett
 5. Nydelig gave!

  Kjenner til det der med foto-planer som ikke blir noe av. Men plaggene er flotte i seg selv. Og når jakken til og med fikk knapper så gikk jo alt bra. :)

  SvarSlett
 6. Nydelig jakke!
  Liker djevellua til Gro, kjempefin passform og veldig enkel å strikke.

  SvarSlett
 7. For en nydelig jakke, vakker farge! Og stilig lue!

  SvarSlett
 8. Å for en nydelig jakke i herlig farge! :) Lua var også kjempefin :)
  Herlig blogg du har! :) Legger meg til, og legger deg i bloggrullen min :)
  Håper du har en herlig dag :)

  SvarSlett
 9. Så søt den jakka ble! Synes du valgte riktige farger, selv om det var til en jente.
  Jeg synes det er så fint med de jakkene som har noe ekstra i raglanfellingen.

  SvarSlett
 10. Så fin jakke! Delikat og fin babyfarge.

  SvarSlett
 11. Skjønn jakke, og detaljene ved fellingen er jo helt topp!!! Heldig den som får denne!!

  SvarSlett
 12. Så koselig at du har lagt meg til i bloggrollen din. Nå er du i min roll også, trodde du var der fra før jeg nemlig :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg trodde du var i min fra før også, men nei ... lett å miste oversikten litt når det blir mange blogger :)

   Slett
 13. For en nydelig jakke! I herlig garn, og med fantastiske detaljer!

  SvarSlett
 14. Så nydelig jakke!! Har blitt veldig glad i alpaca silk garnet og har store planer om å hamstre no på salget! ;)

  SvarSlett

Tusen takk for alle hyggelige kommentarer :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...