tirsdag 8. juli 2014

Sommerreprise
Det er litt stille på bloggfronten igjen, litt pga sommer og litt av andre årsaker. Men jeg har fått flere følgere, og mange kommentarer siden sist. Det er veldig koselig, tusen takk til alle! Jeg vil gjerne svare alle og komme på gjenbesøk til de som har blogg, men jeg tror det fortsatt er noen jeg ikke har lagt igjen spor hos. Det skal jeg gjøre noe med etterhvert!

Sommeren er jo kjent for repriser, og intet unntak når det gjelder strikking! Siden toppen fra i fjor (og den i forfjor!) slo så godt an, lovte jeg allerede da å strikke en ny når den ble for liten til niesen min, og kjøpte inn garn på sommersalget til Drops (som for øvrig også går i reprise akkurat nå ;-)). Dermed måtte jeg jo bare sette i gang, og det gjorde jeg med liv og lyst. Etter seige omganger med økninger på bærestykket, freste jeg meg gjennom glattstrikken nedover. Jeg syntes den ble vel stor, men ignorerte det i det lengste og tenkte at det kunne jo bli en kjole og da ville den i det minste passe noen år. Men til slutt måtte jeg se sannheten i hvitøyet. Den kunne passet en sjuåring, og jenta er tross alt bare 2 1/2 ...

Hva gikk galt? Jeg hadde glemt at jeg strikker mye løsere med bomull, og at jeg må gå ned en pinnestørrelse for å treffe riktig strikkefasthet ... Så med tenners gnissel måtte jeg rekke opp og starte på nytt med pinne 2 1/2. Det gikk ikke like fort denne gangen ...


Litt annerledes striper denne gangen, og rullekant. Bærestykket rekket jeg for øvrig ikke opp, det fikk være som det var, og ble dermed litt bulkete da jeg strikket på resten. Men det er til å leve med.

Toppen er egentlig en kjole og er designet av Lene Holme Samsøe, men "redesignet" til det mer eller mindre ugjenkjennelige av meg - foruten stripene og manglende heklekanter er den kortere, og jeg har strikket den fra toppen og ned. Mye lettere, siden det å felle av halsåpningen var litt trøblete på denne, og man slipper å legge opp ekstra masker til bærestykket underveis - jeg synes det kan være vanskelig å få slike oppleggsmasker passe stramme, særlig i bomull. Jeg glemte meg bort av og til og dermed ble det litt lenger mellom økningene enn det skulle vært, men det passet egentlig fint siden det ikke skulle være kjole, så vi kan jo si det var tilsiktet? Oppskriften finnes i heftet Mandarin Baby 1206 fra Sandnes, og gratis (på dansk) hos Familiejournal.dk.Jeg hadde kjøpt rikelig med garn, så etter den ufrivillige ekstrareprisen bestemte jeg meg for å slå til med en liten shorts i tillegg. Til shortsen har jeg brukt en oppskrift fra samme hefte på en bukse som egentlig går til knærne, den er også strikket ovenfra og ned og har strikk i livet.

Til toppen brukte jeg i underkant av 150 g Drops Safran, og til shortsen i overkant av 50 g. Pinne 2 1/2 (på andre forsøk ...)

Blogistikken fikk for øvrig kjørt seg denne gangen også, jeg fikk overraskende og hyggelig beskjed om at bror med familie kom til å være i byen på gjennomreise et par timer dagen etter, og siden jeg hadde lyst til at de skulle få med seg sommerklærne på ferie var det bare å hive seg rundt og ferdigstille både shorts og topp. Jeg rakk såvidt å styrte opp på taket og ta bilder med mobilen, før jeg pakket sakene ned i en liten koffert med forskjellige leker, som forsinket toårspresang. Og den gjorde nesten like stor lykke hos ei lita jente som tigeren på Jernbanetorget ;-)


Liten niese på vei til toget. Toppen (og kofferten!) ble tatt i bruk med en gang, men det var litt småkjølig i Oslo denne dagen, så jakke måtte til da det var på tide å gå.


14 kommentarer:

 1. Ugh, så innmari ergelig å måtte rekke opp :/ I alle fall når du hadde kommet så langt. Men så bra at det gikk bra til slutt :D Og at du fikk nok garn til de søte shortsene :)

  Jeg kjenner meg veldig igjen i det å MÅTTE ta bilder før jeg gir bort ting ;) Selv om jeg av og til løser det ved å be om å få ta bilder av mottakeren med plagget på. Men det er jo selvfølgelig ikke alle som vil være med på bloggen, dessverre :P

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :) Ja, er fornøyd med at det løste seg!

   Hvis du leser dette innlegget: http://byhuldra.blogspot.no/2013/08/blogistikk_15.html - skjønner du hvorfor jeg var ganske oppsatt på å få tatt de bildene ... :p

   Slett
  2. Puh, ja da er det lett å skjønne. Det er mye blogistikk, men det er jo litt moro også, da :)

   Slett
  3. Ja, det er moro, synes jeg også! Men det var deilig å ha bildene i boks denne gangen :D

   Slett
 2. Ikke verst at du rakk bilder etter omveien! Gult og hvitt er deilig sommerslig.

  SvarSlett
 3. For et herlig sommerlig sett :-) Litt kjedelig å rekke opp igjen.. Hos meg blitt det ofte bare lagt bort og kanskje en gang i en uviss framtid tatt fram igjen.. Det er jo en tanke umotiverende å måtte rekke opp igjen, men tenker meg 2-åringen var supert glad for det :-) Veldig fint med gult og hvitt :-)

  SvarSlett
 4. Hei. Jeg er mammaen til verdens heldigste lille jente som tasser rundt i alle disse små hærlighetene som blir laget av verdens flinkeste og snilleste tante. Det var en kjempefin blogg!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Å, så koselig at du synes det! Fint at du fant veien hit! Klem til verdens beste og søteste svigerinne :)

   Slett
 5. Så nydelig sett! Tusen takk for hyggelig kommentar hos meg!

  SvarSlett
 6. Sommerlig og fint. Og kjekt når det blir tatt i bruk med en gang! :)

  Kjedelig å måtte rekke opp da, men det føles ekstra godt å komme i mål når man jar hatt litt motstand underveis.

  God sommer!

  SvarSlett
 7. Nydelig topp! Ikke alltid så greit å få ting til på første forsøket, men godt den ble bra til slutt, og at mottakeren ble fornøyd:D

  SvarSlett
 8. Skjønner godt at du tar reprise av dette flotte settet! Synd det ble en ekstrareprise i tillegg, men resultatet ble bra!

  SvarSlett
 9. Kjempefint sett! Kjipt med opprekk, men sånn er det jo bare noen ganger.

  SvarSlett
 10. Deilig sommergult sett - heldig toåring! Jeg blir aldri lei av gul strikk :)

  SvarSlett

Tusen takk for alle hyggelige kommentarer :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...