onsdag 15. april 2015

Stump?

Tusen takk for hyggelige kommentarer på påskevottene i forrige innlegg! De dukker nok opp igjen på bloggen i ferdig form, men først tenkte jeg jeg skulle vise frem denne lille lekedrakten.


Eller romper (suit), som det kalles på engelsk. Jeg må innrømme at det irriterer meg at stavefeilen rumper brer om seg, eller enda verre, rumpers! Jeg antar at man tenker på en søt liten babystump inni drakten, men ordet kommer altså av det engelske ordet to romp, som kan oversettes med å tumle eller leke - altså lekedrakt!

Den ble påbegynt i januar og ble liggende halvferdig og trist i strikkekurven inntil for noen dager siden. Da ble det plutselig hastverk, og den ble heldigvis ferdig i tide til å overrekkes. Fra et litt dvaskt og uinspirerende strikketøy (i samme type garn som "vaskekluten") ble det plutselig et supersøtt lite plagg! Bildene er så som så, den måtte foreviges i en fei.Det var en liten utfordring å finne knapper jeg syntes passet, jeg hadde ikke lyst til at de skulle gå i ett med fargen på drakten, så alle de lyse treknappene de hadde i butikken utgikk. Mørkere brune knapper i naturmaterialer er visst vanskelig å oppdrive, så da gikk jeg heller for noe helt annet, og endte opp med hvite marihøneknapper bak, og i skrittet svarte knapper med hvite prikker som et slags motstykke. Lekne knapper til leke(n) drakt!Drakten skulle egentlig sys sammen i skrittet i følge oppskriften, men jeg valgte en litt mer praktisk løsning med tanke på bleieskift (og det viste seg at den nybakte mammaen var glad for det!). Jeg begynte hele arbeidet med å strikke en kant i rillestrikk både  foran og bak, og lage knapphull. På ribben rundt beina ble det trykknapper (på bildene har jeg enda ikke sydd i trykknappene) fordi jeg syntes det ble i overkant mange knapper ellers. I tillegg strikket jeg drakten i ett stykke så godt det lot seg gjøre i stedet for å sy sammen til slutt. For å erstatte den stabiliserende sømmen strikket jeg riller ("kantmasker") i sidene.


Jeg leste på Ravelry at mange mente den var liten i størrelsen. Jeg hadde tynnere garn, og valgte den største størrelsen, 1 år. Jeg satset på at det skulle bli en ca seks måneders størrelse, og målene stemte med den størrelsen, likevel ble det mer en 3-4 måneders størrelse. 

Oppskriften er Babydrakt med gammel strikketeknikk fra Den store guttestrikkeboka, og garnet er Pickles Baby Merino (utgått). Pinne 2 1/2 og 3 har jeg skrevet på Ravelry, men det var visst bare på knappekanten i begynnelsen at jeg brukte 2 1/2, jeg glemte helt å skifte pinne på slutten. Det gikk helt fint!
11 kommentarer:

 1. Den ble søt! Fine knapper, og veldig praktisk at den kan åpnes nede også. Mye enklere ved bleieskift. :)

  SvarSlett
 2. Hehe, rumper, du! Enig, veldig irriterende.
  Supersøtt babyplagg, da. Og praktisk med skrittåpning, lur endring du gjorde der!

  SvarSlett
 3. Så søt den ble, en veldig fin gave å få! Smart med knapper nede i stedet for søm, det er unektelig enklere å kunne åpne nederst. :o)

  SvarSlett
 4. Fin lekedrakt! Stilig struktur på strikkingen :)

  SvarSlett
 5. Veldig koselig liten sak, dessverre ingen små å strikke til….. god helg!

  SvarSlett
 6. Nydelig! Disse draktene er så søte!

  SvarSlett
 7. Så fin, og veldig lurt med trykknapper :)

  SvarSlett
 8. Nusselig! Og så fint med blå bakgrunn på bildene.

  SvarSlett
 9. Så søt! Likte bakgrunnen også. Og takk for oppklaringa, jeg har hatt motforestillinger mot å strikke et slikt plagg pga navnet, nå stiller det seg helt anderledes :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, skjønner hva du mener! Dumt at dette ordet har festet seg så godt i bloggverden, lekedrakt er jo et vel så godt navn synes jeg, og brukes på engelsk også - playsuit. Rumper er rett og slett et meningsløst ord!

   Slett
 10. Søt! Jeg har også lyst til å strikke denne, men har flere ting lengre oppe på strikkelisten. Fint å endelig få en forklaring på ordet rumper! :)

  SvarSlett

Tusen takk for alle hyggelige kommentarer :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...