torsdag 27. august 2015

Kjole, hei! Tjolahopp!
Sommeren er på hell, men vi fikk en varm omfavnelse av august - sensommermåneden som jeg blir mer og mer glad i.

Denne lille solkjolen strikket jeg tidligere i sommer, men siden det var så kaldt i Trøndelag der mottageren bor ble det ikke til at jeg sendte den - og de to ukene med knallvær gikk så altfor fort, men jeg fikk i alle fall tatt noen bilder. Egentlig skulle jeg funnet en grein å henge den i (jeg fant en fin en, men den var så nær noen andres kafébord ...), så i mangel av det ble det klatrestativet på taket som fikk være fotokulisse.Jeg var usikker på hvordan jeg skulle få til en solkjole uten oppskrift, så jeg bestemte meg for å heller ta utgangspunkt i kjolen Nova og strikke den med korte ermer. Men når det kommer til bomull strikker jeg løst, og den ble mye videre nederst enn den skulle være, så jeg måtte felle flere ganger. Det ble et lykketreff, for da lignet det plutselig mer på den solkjolen jeg hadde sett for meg. Resten ble improvisert, med noen masker felt under armene, og en skrå felling derfra og opp før jeg avsluttet med rillekant og knytesnorer i riller. Så ble det solkjole likevel. Det var jo lett, jo!

Garnet er BC Allino, som jeg kjøpte hos Englegarn i Danmark for et år eller to siden og egentlig hadde tenkt å strikke andre ting av i hver sin farge, men fargene var så fine sammen, så det ble striper. Deilig garn i blanding av bomull og lin. Jeg strikket på pinne 3, og 2 1/2 på kantene og selene.

Og her er jeg, ca ni år ...


Jeg husker frihetsfølelsen når man bare kunne tre på seg en solkjole og være ferdig påkledd, og å være lett i kroppen og full av sprett og spring! Så jeg håper denne strikkede versjonen - til neste år - vil bli en like deilig kjole å være barn i om sommeren som den jeg hadde!

Joda, det regner fra en blygrå himmel her i dag, men det er fortsatt ikke helt slutt på sommeren rundt om i landet. Nyt de siste augustdagene!

13 kommentarer:

 1. Fin kjole! Det første bildet var veldig artig, flott vinkel! Og skikkelig knallblå himmel.

  Koselig med barnebilde av deg selv, og du beskriver akkurat den deilig sommerfølelsen fra den gangen skoleferien varte en liten evighet, og solen alltid skinte. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for fin kommentar, mimouna! Jeg ble fornøyd med det bildet, det er gøy å ta bilder med en litt annen vinkel, og klatrestativet er genialt som fotokulisse!

   Slett
 2. Så morsomt at du har strikket en kjole som er nesten helt lik den du hadde selv. Var det med vilje at farger og alt ble så likt? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Både ja og nei - jeg bestilte de tre fargene fordi de var på salg, men sammen fikk de tankene til å gå til den kjolen, og jeg fikk lyst til å lage noe lignende :)

   Slett
 3. Åååå, kjenner den følelsen av frihet og varm sommer! Moro med bilde av deg da du var lita :)
  Kjolen du har strikket var veldig fin! Det er herlige farger, og jeg elsker mye farger til barn (og voksne for den del) !
  Takk for koselig hilsen i bloggen min. Da fant jo jeg deg og bloggen din også, og her var det masse spennende!
  Riktig god helg!

  SvarSlett
 4. Jipiiii veldig vakker... herlig kjolen... super farger. Stor fine bilder.
  Hilsen til deg. Ha en riktig god helg. Sommerklem fra Viola

  SvarSlett
 5. Så nydelig solkjole du har strikket i deilige sommerfarger! Så flink du er til å prøve deg frem, der er jeg ikke så tøff enda. Moro at du har strikket kjolen ganske lik den du selv hadde god erfaring med! Og Nova-kjolen var helt nydelig, oppskriften er nå lagret i tilfelle jeg trenger jentestrikk en gang, takk for tips:)

  SvarSlett
 6. Solkjole! Det er skikkelig sommer, ja! For en hyggelig gave å få!

  SvarSlett
 7. Så fint at du fikk til kjolen slik du ønsket! Den ble veldig fin!

  SvarSlett
 8. Supersøt kjole, og så uten oppskrift da! *imponert*
  Flotte bilder av kjolen også, spesielt det øverste. Og fint bilde av deg med nesten maken kjole. :o)

  SvarSlett
 9. Lurt å bruke Nova som utgangspunkt! Håper det blir mer bruk for solkjole neste sommer enn det har vært i år....

  SvarSlett
 10. Så søt den var! Ha en herlig uke, happy knitting!

  SvarSlett
 11. Så herlig kjole! Flotte farger!

  SvarSlett

Tusen takk for alle hyggelige kommentarer :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...