søndag 23. august 2015

Søte saker
Jeg er fortsatt på rosakjøret, nå ispedd litt syrin - denne lille vesten har vært ferdig en god stund, har bare manglet siste finish med sammensying av skuldre, festing av tråder og knapper. Den ble påbegynt for over et år siden, faktisk, og har vel ligget omtrent like lenge. Jeg har vært litt flink i det siste og gravd frem gamle ufullførte prosjekter, og det er ganske deilig å få dem ferdige og vekk fra samvittigheten.

Vesten er strikket som en slags hybrid av Viggos/Viggas vest fra Babystrik på pinde 3 og Model D fra Hjertegarn (gratisoppskrift), og strikket rundt i stedet for i to deler. Meningen var å bruke opp et enslig nøste med Røros lamull (Raumagarn), men jeg visste ikke hvor mye som kom til å gå med, så jeg strikket bolen så langt jeg torde før jeg delte av til ermehull. Jeg kunne nok strikket litt lenger siden det ble igjen 11 gram garn, og hadde jeg tenkt meg om hadde jeg snudd oppskriften og strikket ovenfra og ned - da kunne jeg utnyttet hele nøstet. Slike ribbetrøyer er jo så elastiske at litt ekstra lengde bare er fint. Jeg er ikke sikker på størrelsen, men jeg tipper ca seks måneder.

Jeg hadde opprinnelig tenkt å hekle en liten picotkant rundt knappestolpen, men bestemte meg for å gå for en mer nøktern utgave, og knappene gjenspeiler det. Jeg er ikke helt sikker på om jeg er fornøyd, eller om den skal få en liten ekstra touch som opprinnelig tenkt (om noen har meninger, så kjør på!), men foreløpig havner den i posen med ferdig strikkede ting som skal gis bort.
Jeg var på en herlig sensommertur til Hovedøya utenfor Oslo for noen dager siden, med bading, kafétur i det grønne og alt som hører med (skulle hatt bilder, men jeg tenkte ikke så langt ...). Med på turen var også ei lita jente i nusselige klær med små blomster på, og jeg ble inspirert. Jeg hadde et nøste gammelrosa bomullsgarn fra Stoff og Stil som jeg gjerne ville ha ut av lageret, og dermed heklet jeg en sukkersøt hatt til den lille frøkna. Hekling er ikke noe jeg kan særlig godt, egentlig - så det ble litt prøving og feiling før det ble en hatt ut av det. Oppskriften fra Drops, Babydrops 19-6 var en smule forvirrende også - det kan ha spilt litt inn. Jeg strikket den største størrelsen, og den stemmer godt med målene i oppskriften, så selv om den ser vid ut når den ligger vil den nok se bedre ut på hodet. Jeg kuttet ut "stilken" i midten, syntes det ble finere sånn.


8 kommentarer:

 1. Kjekt å få unna UFO-er og garn man har hatt liggende lenge. Og fine resultater også. :)

  Nonstop Top er super når man vil bruke opp garnet, den strikkes ovenfra og ned. Bare sånn i tilfelle du vil strikke flere topper.

  Høres koselig ut med tur til Hovedøya, deilig at vi fikk disse flotte dagene på tampen av sommeren.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! :)

   Og takk for tipset, Non stop top er fin! Det er så mange søte vester og topper der ute!

   Ja, det var veldig deilig med en slik avslutning på sommeren! Og Hovedøya er virkelig idyllisk :)

   Slett
 2. Så søte småting! Godt å få bruke garnet man har liggende, jeg har akkurat strikket meg en hals av 'arvegarn'! Happy Knitting!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja, det er veldig greit å få brukt garn man har! I like måte til deg :)

   Slett
 3. Så fin vest og lue! Flink du er som strikker ferdig ufoer;) Jeg har mange av de liggende. Klarer ikke helt å holde meg til en ting.. Nå har jeg begynt på min andre line langmogenser, i rosa :P Jeg har rosadilla jeg og;)

  Ha en fin uke videre!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, godt det ikke bare er meg! Gleder meg til å se genseren! God uke videre til deg også :)

   PS: Jeg har mange ufoer igjen ... ;)

   Slett
 4. Veldig søte og sjarmerende saker! Vester var jeg litt skeptisk til bruksområdet til pre barn, siden jeg aldri bruker særlig vester selv, men i babytiden var det et must! Så det er virkelig supergave å få en vest.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Godt å høre det, alle topper jeg har strikka til små er blitt godt tatt imot, men har visst ikke lagd noen i babystørrelse før. Jeg bruker ikke vest jeg heller, men er glad for at det er et fint baby-/barneplagg, man slipper jo å strikke ermene og det holder med en liten mengde garn!

   Slett

Tusen takk for alle hyggelige kommentarer :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...