torsdag 24. september 2015

LoppetidPå tide med et annet bilde på bloggen enn et sommerlig et, tenker jeg. Høstjevndøgn er passert, loppene spretter frem fra loft og kjeller og går på marked - og jeg begynner så smått å komme over melankolien over at det er veldig lenge til neste sommer. Kontrastene er ganske store når en er i Hellas i starten av september og liksom omsluttes av varme både fysisk og sjelelig, svømmer i havet hver dag og så kommer hjem til høst og hverdag midt i storbyen med utfordringer på mange plan, blant annet et storstilt rive- og oppussingsprosjekt i bygården vegg i vegg som ikke er så veldig forenlig med mitt behov for avslapning og hvile. Jeg var sjeleglad for den ekstra varmen og sola vi fikk i Oslo den andre uka i september, og slikket sol som en katt oppe på taket. Tenk, jeg som så lenge har vært en svartkledd skyggeelsker har nå blitt en soltilbeder! Og jeg kjenner at jeg har så inderlig godt av det. Jeg har vært på ferie to ganger denne sommeren (så er det også fire år siden sist), og etter den første turen ble formen såpass mye bedre at jeg har kunnet være mer ute, og jeg har kunnet være mer sosial. Fortsatt er ikke formen særlig imponerende sett utenfra, men forskjellen er likevel uendelig stor - for meg. Jeg håper på at formen fortsatt er i bedring, sånn at jeg klarer å få flyttet til et sted der det er bedre for meg å bo. Mottoet er: Huldra ut av byen, og ut i naturen!

Men i mellomtiden: Jeg fr-r-r-r-r-yser! Fjernvarmen er ikke påslått ennå, jeg dusjer opptil et par ganger daglig og drikker utallige krus med te. Og ifører meg strikkejakke, selvsagt. Jeg har faktisk bare én selvstrikket jakke i garderoben (den er ennå ikke vist frem på bloggen, men jeg skal prøve å få tatt bilder av den en dag, det er en Lady Marple og jeg er veldig fornøyd med den!), så det er på tide å ta et oppgjør med en strikkebøyg fra i fjor høst, nemlig Damejakka Loppa. Som ble startet i et anfall av innfall, revet med på en bølge av begeistring, i en along på Uformelt. Og jeg fant vakre farger til Loppa mi, bare se!

(Fargene er ikke helt som på bildet, den blå er faktisk lilla, men dette var det nærmeste jeg kom selv med grundig redigering. Det er som om fargene sammen er så heftige at de slår ut kameraet, stakkars!) Det var hylla med PT2 hos Elna Sy- og Servicesenter som fristet og inspirerte meg - noen ganger opplever man slike lykketreff at fargene ligger sammen og bare roper: Velg oss!

Loppestrikk viste seg likevel å ikke være så enkelt, jakka passet ikke, den ble for stor både her og der og jeg har rekket opp og rekket opp. Det ble for mye til slutt, Loppa ble min nemesis og den ble liggende i skammekroken. Men det skulle komme en ny høst for Loppa! Den ble plukket frem fra posen sin, fargene var fortsatt like vakre og høstaktuelle, og jeg fikk nytt pågangsmot. Jeg har alt regnet om og omskrevet mønsteret til å passe meg bedre, med blant annet hjelp fra Plommekinn og hennes Lopapeysa. Og nå er det egentlig bare å følge min egen plan. Det er mange masker å strikke (mye av det som er på bildet er rekket opp i mellomtiden) med nesten 400 masker pr omgang og på pinne 3, men jeg har bestemt meg nå: Jeg skal klare det! Forhåpentligvis uten å måtte rekke opp flere ganger. Loppa, du skal bli min i høst!


11 kommentarer:

 1. Fargene er jo nydelige! Lykke til med resten av prosjektet! Selv har jeg akkurat rekt opp et erme på noe som skulle bli en kofte. Jeg liker nemlig ikke mønsterstrikk i tynn alpakka, derfor blir det nå noe ensfarget i samme garn.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Jeg kan forstå at du ikke liker å strikke mønster i tynn alpakka, har hørt det fra flere. Har ikke prøvd selv ennå :)

   Slett
 2. Så nydelige høstfarger! Det blir en flott jakke. Jeg holder på med setesdalkofte og synes det går tregt. Det er vel bare å stå på. Lykke til med formen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha! Det er et stort arbeid med en voksen kofte, uansett hvilken type. Vi får holde ut og tenke på at det blir fint til slutt! :)

   Slett
 3. En sånn fargerik og flott Loppa er tingen for ei hulder som fryser! At du ikke gir deg etter så masse opprekking må jo bare bety at denne koften SKAL du ha!

  Håper formen kommer seg, og at høsten blir fin.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, mimouna! :) Ja, jeg føler liksom at det ikke finnes noe alternativ, det ville være synd å gi seg nå. Jeg drømte om kofter i natt, hehe :)

   Slett
 4. Lykke til med kofte... fantastiske farger... strikkearbeid for kalde vinterdagene :-))
  Hilsen til deg sender Viola. Ha en riktig god tid... høsttid med sol. Klem

  SvarSlett
 5. Utrolig fin på bildet og jeg kan tenke meg at den er enda finere i virkeligheten hvis det blå egentlig er lilla. *elsker lilla*
  Jeg beundrer pågangsmotet ditt, og husker vagt at jeg har en hverdagsjakke liggende som ble lagt bort fordi jeg var sikker på at den ble for liten...

  SvarSlett
 6. Nyyydelige farger :) Jeg gleder meg til å se den ferdig!

  SvarSlett
 7. Jeg husker at vi diskuterte fordeling av rundfelling på bloggen min! Så morsomt at du linket til den akkurat nå - jeg ser at du spurte i kommentarfeltet om jeg kom til å publisere noen mønster en gang :)

  Så bra at du har fått igjen Loppe-motet. Den blir jo dødskul i fargene, du kommer sikkert til å bruke den masse når du først er ferdig!

  SvarSlett

Tusen takk for alle hyggelige kommentarer :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...