onsdag 28. oktober 2015

Småbølger

Jeg driver fortsatt på med Loppa, og for en gangs skyld er jeg monogam - men det betyr også at det blir litt stille på bloggen. Så kom jeg til å tenke på at jeg faktisk hadde et lite sidesprang likevel, nemlig lua Little Scallops eller Små Vågor av Maria Carlander. Veldig kjapp strikk, og en veldig søt lue! Jeg hadde tenkt å lage gul dusk, men da det gikk mot slutten på det grå garnet fant jeg ut at jeg heller skulle lage en repetisjon til av bølgemønsteret øverst på lua, rett før jeg begynte fellingene. Det ble vellykket synes jeg. Det er gøy å strikke med restegarn, for det er gjerne slik uplanlagte lykketreff skjer, når garnmengden til rådighet legger litt press på kreativiteten!


Bakgrunnen begynner visst å bli litt oppbrukt ... Bær over med meg!

Jeg bestemte meg for å høre hva slags farge mottageren, niesa  på tre og et halvt ville ha på dusken - gul, turkisblå eller - som en tredje kontrast - rosa. Det ble blå (er det Elsa-effekten som slår til, mon tro?), men jeg fikk beskjeden så sent at jeg rakk på hengende håret å gjøre ferdig dusken før levering, men hverken å sy den på eller ta bilde.

Og her er mottageren med lua på, foreløpig fortsatt duskløs (og litt stor?), men det blir det nok en ordning på etterhvert - begge deler vil jeg tro!


(Er hun ikke fin i kofte og blomstrete skjørt? Nesten som ei lita teskjekjerring synes jeg!)

Med det samme jeg er i gang kommer jeg på at jeg ikke har vist frem resten av tilbehøret heller - det ble strikket i fjor vinter, nemlig skjerfet Scallo-Pie (som jeg har strikket til samme niese en gang tidligere, også det et morsomt og kjapt prosjekt) og Rillestrikka vottar fra Nøstebarnboka. 


Begge deler (og deler av lua) er strikket i Mirasol fra Du Store Alpakka, noe som er tynnere garn enn i oppskriften til vottene, og de ble litt glisne på pinne 3.5. Men de kan nok brukes når det ikke blåser for mye, alternativt som innervott i vindvotter. Skjerfet har jeg forstørret litt i forhold til oppskriften.


Så da skulle niesa være ihvertfall delvis utrustet for en ny vinter. Bildene er fra takterrassen vinteren som var - heldigvis er det ikke så kaldt riktig ennå!
27 kommentarer:

 1. Det der ble jo et flott sett! Og Elsa-effekten er ikke så dum, greit med litt variasjon i alt det rosa. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :) Enig i det, det er faktisk ganske forfriskende! Niesa mi har hatt veldig lite rosa i det hele tatt, det er nesten så jeg savner det litt, hihi :)

   Slett
 2. Det ble en veldig fin lue, gult bølgemønster i toppen ble bra :)

  SvarSlett
 3. Likte luen din veldig godt! Og repetisjon av mønsteret på toppen var en fin detalj. Jeg prøver også å bruke opp litt restegarn for tiden, og da blir det til at jeg setter sammen farger som jeg ikke ville valgt når jeg står i garnbutikken. Resultatet blir som oftest fint allikevel :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :) Ja, ikke sant? Det utfordrer kreativiteten litt :)

   Slett
 4. Lue med bølgekant er veldig kult. Det må jeg prøve en vakker dag. Jeg synes du har vært flink til å holde deg til koftestrikking. Det går ikke så bra for meg. Jeg holder på med setesdalkofte og jeg har hatt maaange små projekter under veis.Da går det seint med jakka....

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Jeg fant ut at jeg bare må få den ferdig nå, når den har ligget så lenge. Skjønt akkurat nå hviler den til fordel for restesokker ... Koftestrikking i to farger er kanskje litt mer monotont? Jeg har det ihvertfall sånn at hvis jeg er i rett "humør" til en farge, så er den lettere å strikke på! Heier på kofta di - du blir nok ferdig med tid og stunder :)

   Slett
 5. Kjente ting du har strikket der, veldig fine! God helg til deg og dine!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja, det er greie småting å strikke og stor variasjonsmulighet :)

   Slett
 6. Restegarn er moro, da blir en litt tvunget til å være kreativ med det man har. JEg har litt dilla på å strikke med garnlageret mitt for tiden, men det er så stort at det ikke er så veldig vanskelig...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg synes det er en fordel å bli litt tvunget av og til, faktisk! Herlig å ha dilla på garnlagerstrikk!

   Slett
 7. Veldis søt lue, fine farger sammen! Har denne i køen min jeg også. :o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Jeg prøver å se forbi det "svenske", her er det blå sjø og himmel og sol :D Den er veldig morsom å strikke, det blir nok flere på meg også!

   Slett
 8. Kjempe fin fargekombinasjon på luen. Likte også så godt fargene på Loppa i forrige innlegg. Gleder meg på fortsettelsen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! :) Loppa bør bli ferdig snart, den mangler bare montering ...

   Slett
 9. Så fint sett! Heldig niese du har som får så fine strikkesaker!

  SvarSlett
 10. Kjempefine plagg og flotte farger. Likte bildet av niesen din, herlig! :))

  SvarSlett
 11. Så masse fint du strikker :) Og herlig å ha en liten frøken å strikke til :)

  SvarSlett
 12. Lua ble så fin, det gjorde seg med gule bølger på toppen! Er så spent på Loppa du strikker, jeg heier på deg, den ser ut til å bli knallfin!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Loppa har ligget nesten ferdig lenge, så må få tatt tak i den igjen ja :)

   Slett
 13. Dette var en super fint sett hvilket du hadde strikkt. Herlige farger har lua og søt den lille jenta. Hilsen til deg. Ha riktig god februar. Snø er smeltet her. Kanskje kommer ny...
  Takk for hilsen din. Gleder meg. Klem fra Viola

  SvarSlett
 14. Her var det mye fint, kjekt strikk, har strikket det samme, blir nok mer av dette! Happy Knitting!

  SvarSlett
 15. Takk for hyggelig kommentar inne hos meg. Du strikker så mange fine ting - inspirerende. Koselig å følge med deg.

  SvarSlett

Tusen takk for alle hyggelige kommentarer :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...